/ arvostelu

Indieripulia: Teleglitch - Die More Edition

Steam-kirjastoa selatessani huomasin, että minulla on Steam-keräilykortteja ansaitsematta muutamasta pelistä. Yksi näistä oli tekele nimeltä Teleglitch, joka on selvästi indie-peli ja siten sopiva arvostelun kohteeksi. Kokoa pelillä on reippaat 60 Megatavua, joten siinä ei kauaa nokka tohissut. Odotukset ovat koon takia aika matalalla.

Teleglitch 2014-11-12 15-26-46-469

Noniin, kylläpä näyttää lupaavalta. Minulla oli käsitys, että peli on julkaistu vuonna 2013, mutta tämä ei nyt näytä siltä. Ennen tätä hirvitystä, joka on siis developerin logo, vilahti myös Paradox Interactiven logo samanlaisella designilla tehtynä, joten minun täytyi heti lähteä tutkimaan onko kyseessä sittenkin jokin vanha peli. Vastaus: Ei. Peli on todellakin vuodelta 2013.

Juujuu. Asetusvalikosta huomaan, että pelin natiiviresoluutio on 320×240, mutta se renderöidään minulle 2x tilassa, eli 640×480. Peli näyttää kuin se olisi tehty amigalle, mutta valikoita voi selata hiirellä, uskomatonta. Täytyy myös mainita, että FPS on lukittu 30.

Hypätään itse peliin. Koska en jaksanut lukea tutoriaalitekstejä, minulla ei ole aavistustakaan mitä tässä pitää tehdä. Hahmoni on ylhäältä kuvattu mies, joka koostuu noin kymmenestä pikselistä. Voin kävellä ympäriinsä ja hakata asioita nyrkillä. Koska en tajunnut mitä pitää tehdä, minun täytyi aloittaa tutoriaali alusta ja lukea ne helvetin tekstit.

Teleglitch 2014-11-12 16-02-42-578

En olekaan mies, vaan kuulemma robotti. Ei sillä, että tuosta pikselikasasta sitä paljo erottas, mutta ok. Osasin avata nyt oven ja pääsin toisiin huoneisiin ja huomaan, että pelissä on tuollaiset jännät viewconet. Löysin harmaasta palikasta haulikon ja panoksia, jonka jälkeen minut patistettiin jonkin sortin ampumaradalle. Ai saatana… Äänet on kovalla ja haulikon ääni säröö pahasti. Onneksi on Windowsin mixeri. Löysin myös pommeja joita voi viskellä ja tutoriaali on ohi.

Teleglitch 2014-11-12 16-08-00-692

Ensimäisen levelin alussa heitin heti vahingossa pommin omiin jalkoihini ja kuolin, Sad story. Uudella yrityksellä en näin tehnyt ja huomaan että leveli on randomisti generoitu. Hakkaan jotain pikselikasoja nyrkillä, ammun pistoolilla tai heittelen pommeilla. Levelissä on paljon ovia ja joka paikassa on vain näitä pikselikasoja hakattavaksi. En tiedä miksi olen täällä tai mitä pitäisi tehdä, eikä minua kyllä oikeasti kiinnostakaan.

Peli on paska ja minulla on siitä nyt kortit, joten tämä loppuu nyt. Puolikas tähti siitä hyvästä, että aseilla ampuessa tuli jokin hauska efekti ruudulle.