/ arvostelu

2017 TOP5 Gaming

Honourable mentions: Mass Effect Andromedassa oli hyvä mp, mutta muuten se oli aika keskinkertainen. What Remains of Edith Finch oli hyvä, mutta lyhyt.

5. Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Ghost Recon Wildlands mahtui listalleni viimeisenä. Avoimen maailman räiskintäperseily kuuluu listalle, koska toisin kuin muissa tämän listan peleissä, gameplay on Wildlandsissa se vahvempi puoli kun tarina.

4. Divinity Original Sin II

Divinity Original Sin II on helposti vuoden paras RPG. Taktinen combat on yhtä hauskaa kuin edeltäjässä ja uusi armorisysteemi on oikeastaan aika kiva kun joutuu tarkemmin miettimään mitä skillejä käyttää ja milloin. Cooppina kokee jännittäviä hetkiä, kun joku tekee jotain odottamatonta. Paremmalla ja loogisemmalla skill systeemillä tämä voisi olla vuoden paras peli.

3. Hellblade: Senua’s Sacrifice

Kyseessä on aika sinemaattinen seikkailu synkässä viikinkimaailmassa. Immersiota lisää hudin puuttuminen. Pelin päähenkilö näkee ja kuulee ajoittain hyvin outoja asioita ja rattaissa on selvästi monta marsua kertomassa mitä pitäisi tehdä.

2. Life is Strange: Before the Storm

Uudempi LIS peli jonka tapahtumat tapahtuvat ennen alkuperäistä LIS peliä. Kyseessä on Gone Homen ja Telltale-pelien risteytys. Dialogi systeemi on kuin Walking Dead peleissä, mutta esineiden tutkiminen/katsominen paljastaa tarinaa niistä kuten Gone Homessa. Tarina ei ole oikeastaan kovin erikoinen, mutta tarinankerronta on loistavaa. Pelissä ei ole koskaan kiire minnekkään ja alueita saa tutkia rauhassa.

1. Resident Evil 7

Tämän vuoden GOTY menee Resident Evil 7:lle. Kyseessä on hyvin mökkiretki korven keskelle tapaamaan tavallista amerikkalaisperhettä jossa syödään välillä aamupalaa ja juhlitaan syntymäpäiviä. Mökkeilyn aktiviteetteihin kuuluu myös tyttöystävän pahoinpitely, paikkojen hajottaminen, puukkohippa ja isäntäväen välttely vastuutilanteissa. Kuulostaa kerkivertosuomalainen juhannukselta.