/ arvostelu

indiepasketta: Betrayer

Halloweenin kunniaksi ostin bundlen, jossa tuli kyseinen peli. Tässä on nyt 2h pelaamisen kokemukset.

betrayerloko

Äkkiseltään Betrayer muistuttaa Skyrimiä, lähinnä koska samanlainen kompassi löytyy ruudusta ja muutenkin pelissä liikutaan metsässä jousi kourassa. Siihen ne yhtäläisyydet sitten jäävätkin.

Betrayer alkaa rannikolta, ekä siinä sen kummempia ohjeistuksia sitten olekkaan. Muutama lappu kertoo tutorialin, jos niitä jaksaa lukea. Varsinaisesti peli ei opasta pelaajaa, vaan itse lähdetään seikkailemaan ja etsimään vinkkejä mitä helvettiä tapahtuu. Vinkkejä saadaan erilaisilta hahmoilta, joita matkalla tavataan. Esimerkiksi eräässä tehtävässä piti etsiä silmä, kieli ja korva, jotta voi nähdä, kuulla ja kommunikoida henkimaailman kanssa.  Questien tekeminen onnistuu lukemalla questin vaihe vihjeestä, jonka on jostain löytänyt. Jossain tehtävässä etsin metsästä hautaa. Questeille ei olekkaan merkitty mitään markkereita, joten RPG tyyliin mennään viestin varassa ja tutkitaan. Systeemi ei ole kuitenkaan kaikeksi yllätykseksi turhauttava, koska pelimaailman alueet eivät ole niin suuria ja yleensä asiat ovat hyvin lähellä. Pelissä kierretään maailmaa kahdessa instanssissa, joissa nähdään erilaisia asioita. Toisessa maailmassa on haamuja ja toisessa jotain muuta outoa.

Visuaalisesti peli on outo, sillä default-asetuksilla Betrayer on mustavalkea. Väriasetus kuitenkin löytyy ja maailmasta saa oikein värikkään. Väriasetus toimii vain toisessa instanssissa. Aaveinstanssi jää silti mustavalkeaksi. Metsissä on paljon animoituja puita ja ruohoa.

Betrayer on selvä indiepeli ja sen huomaa siinä, että peli ei ole kovin monipuolinen. Kaikki asiat tuntuvat olevan kovin yksinkertaisia, eikä monipuolisuutta ole missään ominaisuudessa. Erilaisia aseitakin on vain muutama. Äkkiseltään vaikuttaisi siltä, että peli ei ole kovin pitkä. Steamin saavutukset kertovat, että olen löytänyt hyvin paljon paikkoja. Jos kyseessä olisi 20h kestävä peli, niin en varmaan jaksaisi tätä pelata enää, mutta koska peli tuntuu etenevän nopeasti, niin jatketaan. Arvosanaa laitetaan varovasti ja muutetaan, jos jotain ihmeellistä tapahtuu.