/ arvostelu

indiepasketta - Love

Tällä kertaa tiedossa olisi uusi arvostelusarja nimeltään indiepasketta. Se käsittää muutaman pelin indie galan bundlesta. Ensimmäinen uhri on nimeltään Love.

Menuissa kyseinen peli antaa ensi vaikutelmaksi 80-luvun ritariässä henkeä paskalla arcade musiikilla. Ajattelin, että vaihdan resoluution näin alkajaisiksi windowed-modessa, mutta selkeästi sille ei ole tarvetta. Tämä peli tarjoaa 4 windowed-vaihtoehtoa, jotka ovat käytännössä samaa paskaa, koska ikkunaa voi venyttää. Toinen vaihtoehto on fullscreen mode.
****
Pelin vaikeustaso on valittavissa neljästä vaihtoehdosta – Easy, Standard, YOLO tai Speedrun. Koska en osaa pelata 2d-pelejä, niin valitsen speedrun moden. Tekstin mukaan siinä on vain aika, jota otetaan pelin läpäisystä.

Itse peliin päästyäni järkytyin, sillä tämä on juuri sitä pasketta, jota pelkäsin sen olevan. Noh, kerran ostettu peli, niin kai sitä pitää pelata hetki. Alussa skippasin kaikki kontrolleihin liittyvät ikkunat, joten minulla ei ole aavistustakaan kuinka tätä peliä pelataan. Käveltyäni 5 kertaa ensimmäiseen monttuun, totesin, että tämä ukko ei osaa hypätä kovin korkealle. Noin 10 yrityksen kohdalla pääsin ensimmäisestä ruudusta etenemään valkoisia palikoita kohti vain todetakseni, kuinka vittumaisia ne ovat. Eikä sekään vielä riitä, sillä valkeiden palikoiden jälkeen tulevat vihreät pikselipalkit vituttavat vielä enemmän, kun juuri olisin päässyt etenemään pomppulinnasta. Olisin liittänyt tähän kohtaan videon, mutta minulla ei ole semmoisen tekemiseen ohjelmaa, joten kuvitelkaa tähän kohtaan video.

Pelin juoni on helposti kiteytettävissä: Olen pikselimies, jonka pitää hyppiä kovasti.

Peli on graafisesti johdonmukainen, sillä kaikki ovat pikseleitä. Grafiikka ei ole hienoa eikä kiinnostavaa. Voin hyvin ymmärtää, että tällainen grafiikka on hyvin halpaa tehdä, sillä pelin kehitystiimin ei ole tarvinnut palkata ainoatakaan graafikkoa. Itse asiassa peli taitaa olla yhden ihmisen tekemä. Äänet ovat täyttä ripulipaskaa. Musiikkikappale on ehkä minuutin pituinen looppi ja tippumisääni alkaa vituttamaaaaaaan.
****
Kyseessä on siis indie 2d-tasoloikka, joka on juuri sitä pasketta, jota minä vihaan. En usko, että kyseessä on edes tämän kaltaisten pelien skaalalla hyvä teos, sillä kyllä on sen verran laiskasti tehty paska. Niin, mutta onhan tässä Steam-kortit -_-