/ arvostelu

VOYO V3 Mini PC

voyo-logo

Olipa tuossa tarvetta saada halpa HTPC tai jokin muu ratkaisu, jolla pystyy selaamaan nettiä ja katsomaan areenaa yms.

Päädyin tilaamaan GeekBuying.com -sivulta tällaisen kiinalaisen VOYO V3 Mini PC:n.

Sain odottaa laitetta pitkään, koska toimittajalta loppuivat laitteet kesken ja joutuivat tekemään lisää. Möivät varmaan liian halvalla.

Hintaa laitteella oli 200 euroa ja toimitus oli ilmainen.

VoyoV3_paketti VoyoV3_pehmusteet

Tänään se siis saapui paikalliseen R-kioskiin (koska posti tulee sinne nykyään, wat?). Pelkäsin joutuvani maksamaan tullimaksut, koska tilasin laitteen Kiinasta, mutta olivat ovelat ketut kierrättäneet Hollannin kautta. GeekBuying.com oli sivusto, josta laitteen hankin ja heidän palvelulle ja pakkaukselle voi antaa täydet pisteet.

VoyoV3_adapteri VoyoV3_sisältö

Eurooppalainen virtajohto on tässä tapauksessa hoidettu heittämällä paketin saatteeksi käypäinen adapteri ja muuntaja huolii niin amerikkalaiset kuin eurooppalaiset jännitteet. Pakkaukseen kuuluu muuntajan ja itse laitteen lisäksi HDMI-to-MiniHDMI -piuha ja kaksi paperinpalaa, joista toinen näytti olevan jonkin sortin quick-start opas ja toinen oli kiinaa enkä perehtynyt sen enemmän.

VoyoV3_vekotin

Vehkeessä on portteja ihan hyvin ottaen huomioon, kuinka pieni laite on. takaa löytyy virtaliitin mallia USB Type-C, MiniHDMI näyttöä varten, MicroSD-korttipaikka, 2 kpl USB 3.0 -portteja ja 3.5mm audioliitin. Sivussa on vielä lisäksi yksi USB 2.0 -portti. Painoa tällä palikalla on 200 grammaa (kyllä, jogurttipurkin verran), leveyttä ja syvyyttä 13 cm kanttiinsa ja korkeutta 1 cm.

Aika testata miten se jyllää. Virtapainikkeessa palaa sininen valo ja se ei kerro onko laite päällä vai ei. Päälläolon huomaa näyttöön tulevasta kuvasta tai siitä, että laite kuumuu kuin pieni kiuas. Vehkeessähän ei ole lainkaan tuulettimia.

Sisuskaluina VOYO V3:ssa on Intel Cherry Trail X7-Z8700 -prosessori, jossa on integroitu näytönohjain. Rammia on 4 gigatavua ja levynä on 128 gigatavun SSD. Langattomina yhteyksinä laitteesta löytyy 802.11n WLAN ja Bluetooth 4.0. Käyttöjärjestelmänä valmiiksi asennettuna toimitetaan Windows 10 Home.

VoyoV3_screenshot

Laite boottaa noin 5-10 sekunnissa, mikä on aika nopea. Olisin ottanut kuvan käynnistyksen Windows-logosta, mutta se meni niin joutuin, etten kerennyt puhelinta käteen ottaa. WLAN:iin yhdistämisen jälkeen Windows aktivoi itsensä ilman mitään sen ihmeellisempiä ja lisenssiavain näyttää olevan ihan legitti OEM-avain. Turhia ohjelmia tässä laitteessa ei ole valmiiksi asennettuna yhtään ja olen iloinen siitä.

Youtubea ja Yle Areenaa näyttää pyörittävän ilman ongelmia. Toivottavasti tämä nyt kestää jonkin aikaa, sillä laite käy jo aika kuumana. Tällä samalla prosessorilla varustettuja tabletteja en kyllä mielelläni käsissä pitäisi.