/ top 5

TOP5 2018 - Gaming

Vuosi 2018 oli aika heikko huippupelien saralla. 2017 listaa katsoessa taso on laskenut jonkin verran.
Listalta jäi niukasti pois Vampyr ja Vermintide 2.

kingdom-come-deliverance-review-in-progress_2e2f

5 - Kingdom Come: Deliverance

Listan viimeiselle paikalle oli tunkua usean pelin verran. Kingdom Comea pelasin 60 tuntia, joten se saakoon kyseisen paikan.

Kingdom Come on keskiaikasimulaattori jossa pelataan pesantin roolissa.

Peli näyttää hyvältä hahmomallinnusta lukuunottamatta ja avoin pelimaailma on melko immersiivinen. Loppupeleissä pelistä jäi semmoinen b-luokan RPG maku, jonka perusteella listalal ei korkeammalle pääse.

fc5-1

4 - Far Cry 5

Ghost Recon Wildlandsin jälkeen piti etsiä muuta pelattavaa, joten Far Cry oli luonnollinen valinta, koska Ubisoftin pelejä ovat Coopilla höystettynä.

Far Cry 5 on Muricasimulaattori jossa puututaan uskonlahkon asioihin.

FC5 näyttää kartan vilkaisulta pienemmältä versiolta Wildlandsista. Lahkolaisia kiusataan kunnes heidät murhataan. FC5 maailmaan on hyvin saatu Murica-tuntua. Pelin maisemat, hahmot ja tarina ovat tätä hyvin tukemassa. Lisäksi peli on hauskalla tavalla buginen.

Coop on kyseisessä pelissä puolittain tehty ja progressio siirtyykin vain toiselle pelaajalle. Silti tarinan voi pelata maksimissaan kahden pelaajan porukassa.Siispä asiaa ei ole listan kärkipaikoille.

counsil

3 - The Counsil

Episodeista koostuva kultistipeli ehti julkaista viimeisen episodin ennen joulua.

The Counsilia voisi kuvailla kultistiseksi kävelysimulaaattoriksi, koska siinä ei ole oikeastaan varsinaista gameplaytä.

Kulttiasiat ovat aika mielenkiintoisia. The Counsil viskaa pelaajan saarelle, jossa on kartano ja outoa porukkaa. Pelissä focus on dialogissa ja asioiden etsimisessä ja tutkimisessa. Ympäristöstä löytyvät asiat auttavat pelaajaa tulevissa dialogeissa, jotka vaikuttavat tapahtumiin. Pelissä on tunnelmaa, enkä pettynyt koskaan kun haahuilin kartanolla etsien uutta dialogia. Tarina sisältää paljon juonenkäänteitä joista osa on hyvin jänniä.

Listan kärki on aikaa tiukka. The Counsil tipahtaa kolmanneksi, koska pari viimeistä episodia on vähän lyhempiä ja tarina kiihtyy loppua kohden liikaa.

aco

2 - Assassin's Creed: Odyssey

Loppuvuodeksi löytyi peli jossa on paljon pelattavaa.

Assassins Creed: Odysseyssä palkkamurhaillaan Kreikassa.

Assassins Creed pelisarja nähtiin jo ensimmäisessä osassa. Siitä huolimatta kyseiset pelit ovat hauskoja pelattavia. Pelimaailma on ehkä liiankin iso, koska tutkiminen on aika itseääntoistavaa puuhaa. Toisaalta siinä on myös syy pelata pidempään. Sivutehtävät ovat edelleen aika tylsiä verrattuna Witcheriin.

Suttuinen kuva vitutti alussa suuresti, mutta TAA perseilyn jälkeen sain reshadella pelin pelattavan näköiseksi. Peli itsessään on hauska ja sulava. Heikkona pelivuotena solidi Assassins Creed on lähes GOTY materiaalia.

maxresdefault

1 - The Forest

Huhtikuussa julkaistu The Forest 1.0 oli odotettu peli jo ensimmäisestä trailerista lähtien.

The Forestissa riehutaan Lost hengessä ja etsitään kakaraa, jos ihmissyönniltä joudetaan.

Siinä se nyt sitten on. GOTY. Coop. Survival. Horror. Vaikka julkaisu ei tarjoa mitään uutta, niin kyseinen peli oli hauska jo EA vaiheessa. Saaren tutkiminen ja uusiin otuksiin törmääminen oli hyvin jännittävää. Pelissä on semmoista seikkailun tuntua.