/ arvostelu

Kahvinkeiton saloja

Tässäpä kertomus minun kahvi kokeiluista.Tässä joku aika sitten kiinnostuin kahvinkeitto hommista ja ajattelin kokeilla eri kahveja. Lueskelin foorumeita ja siellä sanottiin että helpoin tapa saada parempaa kahvia on jauhaa itse kahvipavut. Kahvia voi myös itse paahtaa suoraan vihreistä pavuista mutta en alkanut sellaiseen. Joten ostin kahvimyllyn ja kahvipapuja.

Kahvit keitin kahdella tavalla. Normaalilla suomalaisella tavalla random suodatin kahvinkeittimellä. Sitten toinen tapa oli tuolla aeropress härvelillä jolla pitäisi tulla jonkinlaista espresso tyylistä kahvia. Saa tehtyä myös americanoa. Eroa näillä on vähän kuin tiivistemehu hyvin vähän laimennettu ja tiivistemehu hyvin paljon laimennettuna.

Kaikki kahvit maistu erilaisilta ja olivat hyvinkin juotavaa paitsi kaksi kahvia jotka ei oikein maistuneet. Tanzania Ileje ja appelsiini & suklaa kahvi olivat kahveja jotka maistuivat oudolle tai antoivat ristiriitaisen maku kokemuksen. Kahvin maku myös muuttui kun teki asioita eri tavalla. Huomasin sen, että huonoa kahvia voi juoda suodatinkeittimestä mutta ei aeropress jutulla tehtynä. Paras kuvaus mausta on vähän kuin normaali kahvi mutta maut tulevat voimakkaammin esille jopa vedellä laimennettuna tai suodatinkeittimellä tehtynä. Osa taisi olla myös hyvin tumma/synkkä/maa/outo makuista.

Mitä jäi käteen. Kahvi on kallista papu muodossa. Maku ei ole välttämättä niin hyvä että olisi hintansa arvoinen. Mutta en ole juonut kahvia suoraan expressona vaan lisännyt siihen tottumuksesta maitoa/vettä. Oikea espressokeitin voisi myös muuttaa asiaa ja/tai vaihtoehtoisesti tekemällä cappuccinoa. Tulevaisuudessa tulen silloin tällöin ostamaan kahvipapuja vaihtelun vuoksi varsinkin kun olen jo ostanut kahvimyllyn.

Kahvinkeittovälineet.
Kahvia

Kuvassa aeropress härveli, vesikeitin, erilaisia kahvipaketteja ja sähköinen kahvimylly.