/ arvostelu

Indieripulia: Boson X

Kello on iltapäivä ja tässä on aamukahvi. Teki mieli pelata Planetside 2, mutta ryökäleet on laittaneet servut lukkoon patsin takia. Kaippa sitä voisi katella mitä sontaa Steamin kirjastosta taas löytyykään.

bozonx

Kohteeksi valikoitui tekele nimeltä Boson X. Valinta tapahtui sillä perusteella, että se oli aakkosissa ensimäinen tuntematon nimi. Varmaankin tullut jostain bundlesta, mutta kuka näistä lukua pitää.

Noniin. Peli lähtee päälle ja se on jo kohtalainen saavutus näiltä indieiltä. Ensimmäinen asia mitä minun pitää tehdä: “Press A to start”. Konsoliportti siis kyseessä ja odotukset laskisi, jos sellaisia olisi. Rebelinä painan entteriä. Seuraavaksi minun pitää valita hahmo: Mies, nainen tai robotti. Valitsen robotin koska ne on kivoja. Jotain muita valintoja, mutta hakkaan vain eteenpäin, koska ei kiinnosta.

bosonx 2015-03-11 16-38-35-975

Peliin päästyäni minua kohtaa tyly näky: Grafiikat on jätetty puoliksi tekemättä. Siinä on joku opiskelija tehnyt blenderillä robotille modelin, mutta siinäpä se onkin. Graafikkoa ei ole jaksettu tähän projektiin ottaa mukaan ja tekstuurit on sen mukaiset. Hahmon modeli on myös ainoa, jossa on enempi kuin tusina polygoneja.

Äänet ovat myös aivan liian kovalla, mutta asetuksissa on onneksi sliderit niille.

bosonx 2015-03-11 16-55-13-599

Pelissä juostaan eteenpäin. Juokseminen tapahtuu automaattisesti ja itse voi hyppiä ja liikkua sivuttain. Koko homma hoituu siis kolmella napilla. Juoksin ensimmäisellä yrityksellä alas ja failasin.

Tarkoituksena on hyppiä palikalta toiselle ja saada ilmeisesti mittariin prosentteja juoksemalla värjättyjen palikoiden yli. Mitä enemmän prosentteja, sitä enempi vauhtia. Sinänsä ihan helppoa, mutta tämä onkin vasta ensimmäinen leveli.

bosonx 2015-03-11 16-56-51-652

Kun mittari menee yli 100%, ns. loppuu se pillillä vellin syönti ja otetaan kunnon eväät esille. Vauhti kasvaa ja hyppiminen vaikeutuu kummasti. Hahmo on sen verran kömpelö, että pitää ottaa ihan ennakkoa. Lopulta tipuin rotkoon, mutta pääsin ilmeisesti levelin läpi.

Seuraavalla levelillä mukaan tulee myös punaisena vilkkuvia palikoita, joita oletten kannattaa välttää. Ilmeisesti hidastavat tai jotain. Huomaan, että kentät ovat randomisti generoituja, joten ei voi opetella leveliä ulkoa, vaan täytyy luottaa omiin reflexeihin joka kerta.

bosonx 2015-03-11 16-57-09-392

Joka leveli on tätä samaa, mutta eri twistillä. Luulen, että tämä on aikalailla taputeltu nyt. Itse pelikokemuksesta käteen ei jäänyt kyllä yhtään mitään. Tylsä, ruma ja mitäänsanomaton tekele, joka on tehty varmasti jo aiemmin.

Plussaa kuitenkin steamin korteista. Niitä saa 3 ja arvoa on 13 senttiä kappale, joka on varmaan enempi kuin peliin käytetty budjetti.