/ albumi

Helloween - 7 Sinners

01. Where The Sinners Go
02. Are You Metal?
03. Who Is Mr. Madman?
04. Raise The Noise
05. World Of Fantasy
06. Long Live The King
07. The Smile Of The Sun
08. You Stupid Mankind
09. If A Mountain Could Talk
10. The Sage, The Fool, The Sinner
11. My Sacrifice
12. Not Yet Today
13. Far In The Future

Lisää halloweeniä Helloweenin muodossa. Se joka ei tiedä mikä on Helloween, niin sen suuri kurpitsa vieköön. Minulla ei ole mitään havaintoa, milloin Helloweeniä ensimmäisen kerran kuulin. Kuitenkin niin paljon se on soinut televisiossa ja radiossa, että ei siltä ole voinut välttyäkkään.

7 Sinners alkaa kolmella rautaisella biisillä. Hieman taustahelinää lisää tällä levyllä saanut Helloween tuntuu pysyvän ajassa mukana. Paljon musiikki muistuttaa Stratovariusta, mutta eipä se kummakaan ole, kun samat tyypit pyörivät keskenään eri bändeissä ja muodostavat uusia sellaisia. Are You Metal? oli singlelläkin julkaistu ennen levyn julkaisua ja videokin siitä on Saw- hengessä tehty. Where The Sinners Go on varustettu hyvällä kertosäkeellä ja Who Is Mr. Madman esittelee taas hulluja ihmisiä Dr. Stein hengessä. Kaikki kolme biisiä ovat modernia, nopeaa ja melodista Power Metallia. Raise The Noise oli myös Are You Metal? singlellä. Se muistuttaa enemmän 90- luvun Poweria. Taustahälinää ei ole ja kitaralla paukutellaan melodioita. Kertosäe jälleen mieleen painuu biisin nimestä. World Of Fantasy on taas melodiaa. Tempo hieman laskee verrattuna alun biiseihin. Se on hyvä asia että levy ei ole Dragonforce- tyyliin samoilla melodioilla tasapaksusti painamista alusta loppuun. Long Live The King menee sitten siitä melodisemmasta metallista toiseen suuntaan. Alussa painetaan tärykalvot paskaksi ja sitten hidastetaan ja painetaan taas, ennen kun uhri on ehtinyt huokaista. The Smile Of The Sun on sitä miltä kuulostaa nimen perusteella. Hidas balladi, mutta kyllä siitä löytyy kitaraakin. Hyvin tunnelman luontia biisissä löytyy. You Stupid Mankind täydentää levyn pituutta ja erottuu joukosta lievillä sinfonisilla osilla. If A Mountain Could Talk iskee uusia melodioita pöytään varustettuna nopealla tempolla ja kertosäkeellä. Kaksi seuraavaa The Sage, The Fool, The Sinner ja My Sacrifice jatkavat edellisen biisin linjalla. Not Yet Today on täyteraita, joka on käytännössä vain muminaa ennen seuraavaa biisiä. Far In The Future on pitkä, noin kahdeksan minuuttia, kestävä tunnelmallinen ja melodinen runttaus. Se on sekoitus erilaisia kokeiluja nopeasta hitaaseen ja hiljaisesta äänekkääseen. Viimeinen biisi on nimeltään I’m Free. Biisi on levyn parhaimpia ja varmaankin muistettavimpia biisejä kertosäkeen takia, joka on yksinkertainen. Soitanta on myös kovan tason laadukasta mättöä.

Varmasti yksi parhaimmista levyistä Helloweeniltä, jossa on monia kovatasoisia kappaleita. Jos verrataan Stratovariuksen uusimpaan tuotantoon, niin kyllä Helloweenin levy on kovempi.

4/5