/ albumi

Semblant - Last Night Of Morality

1. Last Night of Morality
2. Nightmare World
3. Black Babylon
4. Evilbringer
5. Forever Failure
6. Sleepless
7. Legacy of Blood
8. The Neptune Effect
9. Deep in Dark Waters
10. End of Dusk

Halloweenin kunniaksi kuuntelen tässä Semblantin Gootti/Black Metalliksi kutsuttua levyä vuodelta 2010. Enemmän levy tuntuu menevän Gootti genreen, vaikka melko mustalle välillä kuulostaakin. Vertailukohtaa musiikille on hankala löytää. Ehkä jotain Draconiania muistuttaa näin äkkiseltään keksittynä.

Nightmare World on ensimmäinen varsinainen biisi. Nais vokalisti ihan hyvin osaa laulaa ja örisijä murisee varsin miellyttävästi. Musiikki onkin sitten melko perus tasaista muussia. Enemmän tulee mieleen fiilistely/tausta musiikki jollekkin elokuvalle tai pelille. Kirkumisesta tulee mieleen Cradle of Filth biisin loppupuolella. Ei oikein hyvin sovi kirkuminen tämän tyyliseen metalliin. Black Babylon jatkaa samalla linjalla, mutta mukaan mahtuu nyt ilmeisesti latinaa mussuttavaa hautajaisporukkaa. Pääpaino vaikuttaa olevan nais vokalistilla tässä bändissä. Evilbringerissä kuulee mies vokalistin laulua ja örinää. Kaava on samaa kuin kahdessa edellisessä kappaleessa. Synkkää sinfoniaa taustalla, jatkuvat rumpukompit ja välillä kitaristikin soolot heittää. Sleepless on mielestäni paras biisi levyllä, johtuen melodioista ja erilaisesta tunnelmasta, joka kuitenkin menee levyn kaavan mukaan synkällä linjalla. The Neptunen jumputus ei paljon monimutkaisuudella juhli, mutta kai sillä ainakin niskat jumiin saa. Ensimmäisessä huudossa tuli mieleen, että voisi sopia hyvin Marco Hietalan huuto tuohon alkuun.

Nyt kun levy on kuunneltu, niin sanoisin sen olevan lähinnä Sinfonista Goottimetallia. Hyvin tasapaksu tarjonta sillä oli, mutta taso aika korkealla, eikä huonoja biisejä levyllä ole. Jos levyä lähtee kuuntelemaan niin Sleeplessin melodiat ja levyn 2 & 3 biisit kertovat levyn tunnelman.

3/5