/ arvostelu

Darth Bane - Path of Destruction

Kesällä tulee luettua kirjoja, koska aikaa on enemmän ja ulkona pystyy lukemaan kirjoja tapletista. Sain siis luettua ensimmäisen kirjan tälle kesälle, joka on Darth Bane – trilogian ensimmäinen osa Path of Destruction.

Kirja sijoittuu aikajanalla Knights of The Old Republicin jälkeiseen aikaan, noin tuhat vuotta ennen ensimmäistä Tähtien sota-elokuvaa. Kirjan päähenkilö on otsikostakin jo selviävä Darth Bane. Se kertoo Banen nousun mainaajasta Sithiksi. Kirjasta löytyy paljon viittauksia Drew Karpyshyn edellisiin tuotoksiin eli toisin sanoen Knights of the Old Republic-peliin. Pelistä tuttuja maisemia ja hahmoja on kirjassa myös mukana. Kuten yleensä, trilogia muodossa olevissa kirjoissa ei pidetä mitään kiirettä tarinan kerronnassa. Mukaan mahtuu vaikka minkälaista kohtausta, esimerkiksi baarissa istumista ja kortin peluuta.

Ensimmäisen osan perustella pidän tarinaa erittäin hyvänä. Varsinkin kun se on kirjoitettu Sithien näkökulmasta katsottuna ja Jedien puoli jää pieneksi mysteeriksi. Yleensähän se on toisinpäin.