/ PC

Tomb Raider

Aloittelin uuden Tomb Raiderin pelaamista aikani kuluksi. Yleensä en ole jaksanut Tomb Raidereita pelata kovin paljoa, koska ne ovat olleet kovin tylsiä viime vuosina. Ennakkoon uusin Tomb Raider on myös tylsä, mutta pitäähän sitä nyt koettaa kun ihmiset ovat kovasti kehuneet. En spoilaa juonta sen kummemmin, mutta pelin kulusta kerron jonkin verran.

Alussa katsotaan jo usealta messulta tuttua kohtausta jossa Lara päätyy hirmuisen action filmin johdattelemana luolaan. Luolassa pääsee pelaamaan messuilta tuttua kohtausta jossa quicktime eventtejä ei säästellä. Quicktime eventit ottavat jo alussa päähän varsinkin kun ei kerrota mitä nappia pitää hakata joissakin kohdissa, jolloin Lara kuolee useamman kerran. Tomb Raiderista tuttua loikkimista löytyy jo luolan sisältä, josta voi päätellä että jossain vaiheessa loikitaan tällaisessa pelissä. Ohjaus on ihan ok konsolipeliksi, mutta hahmoa ohjataan aika paljon pelin puolesta. Luolasta löytyy soihtu, jolla voi yllättäen valaista pimeitä nurkkia ja sytyttää asioita palamaan. Luola on selkeästi esittelyä varten tehty, sillä se on melkoista efektitykitystä ja toimintaa.

...

Luolasta päästyäni varsinainen peli alkaa. Quicktime eventit ovat edelleen varsin paljon esillä, mutta nyt voi jo liikkua vähän vapaammin. Ulkona on metsää ja kasveja, jotka näyttävät hienolta. Metsä näyttää erityisen synkältä led-näytöllä, koska nurkat ovat hyvällä tavalla pimeitä ja varjot näyttävät komeilta. Pelin henki näyttää olevan selviytyminen, sillä Laran täytyy pystyttää leiri ja etsiä metsästä ruokaa. Sää on varsin kurja ja nuotiolla tekee mieli istua. Nuotiolla voi myös laittaa skill pointseja selviytymistaitoihin, joten varsin lupaavalta vaikuttaa.
...

Yhteenvetona voisin todeta, että tämä peli on ollut yllättävän hyvä. Tarina on mielenkiintoinen, koska se muistuttaa vanhoista seikkailuelokuvista, grafiikka on sen verran hienoa, että sillä saadaan hyvä tunnelma peliin ja visuaalisuutta/elokuvamaisuutta löytyy tavallista enemmän. Miinuksena quicktime eventit ja se että hahmoa ohjataan väkisellä jonnekin.  ATI:n ajureilla FPS dropeista pääsee eroon.