/ Melodia

Stream of Passion - A War Of Our Own

01. Monster
02. A War Of Our Own
03. The Curse
04. Autophobia
05. Burning Star
06. For You
07. Exile
08. Delirio
09. Earthquake
10. Secrets
11. Don’t Let Go
12. Out Of The Darkness
13. The Distance Between Us

Nyt on pitkästä aikaa tiedossa arvostelua musiikin puolelta. Kyseessä on uunituore Stream Of Passionin A War Of Our Own-levy. Kyseinen levy on genreytettynä sinfonisen ja progressiivisen metallin yhdistelyä. Kyseessä ei siis ole kovin raskasta tavaraa. Aiemmilta levyiltä ei kovia biisejä juuri ole tullut, mutta musiikki on itsessään hyvin tunnelmallista. Stream Of Passionia voi verrata Within Temptationin tai Delainin kaltaisiin sinfonista metallia soittaviin bändeihin. Musiikki on hieman erilaista, koska progressiivinen metalli ei ole kovin nopeatempoista. Raskaita riffeja sen sijaan löytyy vähän sieltä ja täältä.

Levy on hyvin paljon linjassa aiempien levyjen kanssa. Kappaleista ei taas löydy mitään erityisen hienoja suorituksia, mutta kokonaisuus on sellainen, että kokonaista levyä voi hyvin soittaa taustalla tehdessä jotain muuta. Omaksi suosikkikappaleeksi voisin nostaa Burning Star-nimisen viisun. Kyseisessä kappaleessa rumpalikin saa paukutta vähän enemmän ja kertosäe on ihan kiva. Pidän raskaan riffin yhdistelemisestä sinfonian kanssa, jota kuulee kappaleen loppupuolella. Muista kappaleista Out of the Darkness ja Secrets ovat myös parhaimmistoon luettavissa.

Kokonaisuudessaan levy on hyvin sinfoninen. Siinä kuulee paljon pianoa ja kevyttä rumpukomppia sekä raskasta kitarointia. Usean sinfonista metallia soittavan yhtyeen tavoin laulajana on kirkasääninen nainen. Omassa genressään Stream Of Passion on parhaimmistoa, mutta raskaamman heavyn puolella se ei välttämättä ole tarpeeksi nopeaa.