/ albumi

2014 - Vuoden albumit

Tässä musiikkia kuunnellessani ajattelin, että voisi tällaisenkin listan laittaa. Näin maaliskuun tienoilla alkaa olla kaikki mielenkiintoisimmat levyt edelliseltä vuodelta kuunneltu.

10. Gormathon – Following the Beast

gor

Kymppipaikalle oli tunkua aika paljon. Parran mitalla laitoin sinne Gormathonia. Kyseessä on melodista death metallia paikoittain suhteellisen puhtaalla murinalla. Hyvät chorukset antavat musiikille paljon arvoa. Land of the Lost on helvetin hyvä biisi.

9. Van Canto – Dawn of the Brave

vancanta

Metallin A-Cappella kulttibändi teki taas hyvän levyn, mutta ei se silti ole niin hyvä kuin pari edellistä. Muutama puhkikulutettu coverbiisi löytyy levyltä A-Cappella versiona(Europe, Black Sabbath), mutta onneksi omiakin sävellyksiä on mukana. Unholy ja Badaboom varmaankin levyn jännittävimpiä biisejä. Mukana myös LOTR elokuvista Into The West.

8. Grand Magus – Triumph and Power

grandma

Grand Magus on perinteistä heavy metallia ilman erikoisempia elementtejä. Rauhallista tempoa, mutta raskasta musiikkia sopivan käheällä laululla. Triumph And Power ja Steel Versus Steel voisi olla tasaisen hyvän levyn parhaimmistoa.

7. Sabaton – Heroes

sabat

Sabatonilta varsin miehekäs levy powermetallia alusta loppuun. Vahvaa laulua ja suomi mainittu. Night Witches levyn paras biisi.

6. Mors Principium Est – Dawn of the 5th Era

morsss

Kyseinen orkesteri soittaa aika perinteistä melodista death metallia. Levy on parhaimmillaan kokonaisuutena, sillä sen taso on melko tasainen. Monster in Me ja I Am War ovat biisejä, jotka soivat omassa playlistissä myöhemminkin.

5. Eluveitie – Origins

elulala

Eluveitien folk/death metalli on melko tunnistettavaa ja uniikkia. Mukavia folk rallatuksia Originssillakin on mukana, mutta silti pieni pettymys odotuksiin nähden. From Darkness ja King ovat erittäin hyviä biisejä uutta Inis Monaa ei tältä levyltä löydy.

4. Equilibrium – Erdentempel

erdentre

Saksankielistä folk/death metallia joutui odottamaan muutaman vuoden, ja ei se hassumpi levy olekkaan. Waldschrein on yksi bändin parhaista biiseistä.

3. Starkill – Virus of the Mind

killstartad

Starkill edustaa musiikillisesti melodista death metallia, mutta ammentaa siihen sekaan sinfonisia elementtejä. Murinan lisäksi puhdasta taustalaulua useimmista biiseistä. Levyllä on erityyppisiä biisejä kuten hitaampi synkistely Before Hope Fades tai nopeampaa moshpitmättöä tyyliin My Catharsis.

2. Bloodbound – Stormborn

suatanasas

Bloodboundin levyä on helppo kuvailla mahtipontiseksi power metalliksi, jossa lauletaan korkealta ja kovaa. Mielenkiintoiset melodiat, taustalaulu ja chorus tekevät kappaleista tarttuvia ja tuotanno laatu on korkea. Iron Throne nostetaan jalustalle levyn parhaimmistosta.

1. Epica – The Quantum Enigma

epicaaa

Raskaampi sinfoninen metalli sopii Epicalle hyvin. Musiikissa on entistä enemmän murinaa ja mättöä, joten se ei ole enää niin hiljaista ja unettavaa. Levyn linja tulee selville jo The Second Stonen alkumetreillä.

**Lopuksi Honorable mentions: **
Insomnium – Shadows of the Dying Sun
Within Temptation – Hydra
Evergrey-Hymns for the Broken
Alestorm – Sunset on the Golden Age
Septic Flesh – Titan