/ dark forces

Star Wars: Dark Forces

Steamissa on nyt -66% alennuksessa kaikki Star Wars pelit, joten nappasin sieltä muutaman klassikon. Ensimmäisenä menossa on wanha DOS räiskintä Star Wars: Dark Forces vuodelta 1995. Itse en tätä koskaan aikoinaan pelannut, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Juonenahan pelissä on, että päähenkilö Kyle Katarn on imperiumista takkinsa rebeliksi kääntänyt palkkasotilas, joka pistetään sabotoimaan imperiumin uusi dark trooper -projekti. Siinäpä sitten tehtävä kerrallaan selvitetään tätä mysteeriä, välillä rämpien paskalammikossa ja välillä tussarilla stormtroopperia kaataen.

Teknisesti peli on mitä DOS-peliltä voi odottaa. Grafiikat on melkein 3D, värejä on se 256 ja resoluutio pienempi kuin postimerkki. Aikanaan ollut kovakin teknologinen saavutus, sillä tässä voi hyppiä, kyyristyä ja jopa katsoa ylös ja alas. On vaan uskomattoman paskat napit sille vertikaaliselle kameralle… page up/down. Mapit on labyrinttejä ja joka tehtävässä tuntuu olevan jokin yksinkertainen, mutta aikaa vievä nappipuzzle.

Peliä ajetaan DOSBoxilla, joka löytyy kivasti kaikille mahdollisille alustoille. Itse pelailen Linuxilla tätä. Steam ei anna ladata peliä natiivilla Linux-clientillä, mutta kun pyöräyttää latauksen windows-clientin kautta winellä, niin saa pelin ladattuakin.

Harvoin sitä näin vanhoja pelejä tulee pelattua, kun vanhat pelit on yleensä paskoja. Ihan mukava paukuttelu tämä kuitenkin on, kun läppäri ei oikein jaksa mitään uusia pyörittää. Vituttaa vaan nuo kameran kontrollit, kun kuitenkin sitä kameraa tarvii käännellä ylös ja alas välillä. Nimim. tipuin kuiluun, kun en nähny sitä. Jos tämä ei olisi Star Wars -peli, en sitä pelaisi.