/ artikkeli

Cube T9

cubet9_image001

Tänään tänne roskalootan toimistolle saapui jännittävä paketti Alankomaista ja ajattelin, että jotakuta saattaa kiinnostaa mitä sieltä tuli.

cubet9_image002cubet9_image003

Paketista paljastuu tylsän ruskeaan pahvilaatukkoon pakattu Cube T9 -tabletti. Pari vaahtomuovin palasta on sentään jaksettu laittaa pehmikkeeksi. Laite on kiinalainen, joten he eivät selvästikään ole panostaneet hirveästi paketointiin. Ihan sama minulle, sillä saunan syttyinä ne jonniinjoutavat laatikot palaa oli ne miten räikeitä tahansa.

cubet9_image004

Paketin sisältö on yhtä vaatimaton, kuin itse paketti.

  • Itse laite (Cube T9)
  • Micro USB -kaapeli (ILMAN laturia)
  • Jonkin sortin raaputettava VIP koodi kortti. En osaa kiinaa, joten en tiedä sen enempää.
  • Käyntikortti tai jokin mainos. Kiinaksi sekin.
  • Tuotetiedot/manuaali. Englanniksi.

Cube T9:n sisällä jyllää kahdeksanytimisen MT8752 Cortex-A53 -prosessori ja Mali T760 MP2 -näytönohjain. Muistia laitteessa on 2 gigatavua ja tallennustilaa 32 gigatavua. Näytöksi on heitetty 2048×1536 resoluution 9.7 -tuumainen Air Retina, joka on omenoistakin tuttu. 4G, WLAN ja GPS löytyy yms. Käyttöjärjestelmänä on näköjään vakiona Android 4.4.4.

cubet9_image005 cubet9_image007

Ah sitä riemua, kun pääsee repimään muovit näytöstä. Tämän takia se laite hommattiin. Mutta, mitä paljastuukaan muovien alta? Näytön lasin reunassa on ilmakuplia. Onneksi kaikki kuplat on reinoilla, eikä yhtään näytön kohdalla. Just tämmöistä voi odottaa kiinan halppislaitteilta… Eipä tuo kyllä käyttöä haittaa, mutta valmistaja voisi vähän ruoskia sitä lapsityövoimaansa, ettei tälläisia pääse kuluttajalle asti.

cubet9_image009 cubet9_image011

Hurraa! Se lähtee päälle. Bootloaderissa oli jotain kiinaa, jota en ymmärtänyt. Saattoi olla peräti Cuben “logo”. Tyypilliseen kiinalaisten tablettien tapaan kello on väärässä. Akku on ihme kyllä täynnä tai niin se ainakin väittää. Langattomaan verkkoon yhdistämisen jälkeen pääsen loisteliaalle sivullemme ja sain yhdistettyä laitteen google-tiliini, joten laite tuntuu toimivan tärkeimmiltä osin. Näytön lasi on tollainen outo tahmea sen muovin jäljiltä, mutta eiköhän se siitä luikastu.

Saa nähdä miten hyvä on akunkesto ja suorituskyky.