/ viski

Viskiä: Talisker 10

20190317_051822

Kello on viisi, eikä nyt tosiaan puhuta iltapäivästä, ja Taliskeri puteli alakaa olla puolillaan. Kaippa tästä osaa jo jotain sanoa.

Neste on siis lantrattu Isle of Skye saarella Skotlannissa. Se on tuommonen isompi saari siinä länsirannikolla ja nämä mainostaavat olevansa ainut tislaamo kyseisellä saarella. Katoin google mapsista ja näin että heijän varaston ranta on aika paskaanen.

Tuli ostettua viikonlopun ryyppäämistä varten. Meh. Maku on aika puinen ja ihan imelä aluksi. Niinkun imisit hammastikkua, jota ois liotettu sokeriveessä. Alkuun maistuu kivalta kielellä ja jättää oottamaan lopuks jotain kivaa jälkimakua, mutta sitä vaan ei tule. Maistuu karvaalta niinkuin olisit asentamassa saneerattuun rintamamiestaloon väliovea ja otat puukiilan hampaihin väliin, kun tarvitsee molemmat käet muuhun ja piät sitä sitten liian pitkään suussa. Tietäjät tietää. Juohan tätä näin Warframea grindatessa. Maistuu viskille.

Törppö tätä litkua makso alkossa 55 euroa ja laadultaan sanotaanko että kymppi pois niin on kohillaan. Ostin kun muistelin tastingissa juoneeni jotain saman puljun parempaa keittoa. Kyllähän tätä ryyppää, mutta tuskin ostan toista pulloa. Ilmeisesti vanhemmat erät olleet parempia ja uus tuotanto ei oo ihan samaa tasoa.