/ 2015

2015 TOP5 PC

 1. Eastside Hockey Manager

hockeyr

ESHM on kiistatta paras managerointipeli vuonna 2015. Alunperin noin 10 vuotta sitten julkaistun pelin päivitety versio tuli puskista Steamin Early Accesiin.
ESHM ei ole aivan niin monipuolinen kuin pelin jalkapalloversio football manager, mutta jääkiekko maistuu hyvältä hillon kanssa. Se on helvetin koukuttava, kun sitä vähän kokeilee.

 1. Dying Light
  Dying_Light_coverDying Light on oikein hyvä avoimen pelimaailman coop-peli. Zombeja on hauska pieksää. Siihen saa upotettua tunteja oikein kivasti. Pelkästään näillä eväillä pääsee jo tälle listalle.
  Dead Island oli kiva peli aikanaan, mutta Dying Light parantaa siitä huomattavasti mielenkiintoisemmalla kaupungilla, paremmalla krafting systeemillä ja paremmalla gameplayllä.

 1. Life Is Strange
  maxresdefault-8459LIS on mukava tulokas tarinavetoisiin peleihin. Tarinaa osataan kertoa paljon paremmin kuin tavallisissa peleissä. Sivuhahmot ovat osa pelimaailmaa, ja heiltä löytyy aina uutta dialogia. Pelaaminen perustuu dialogivalintoihin ja ajan manipuloimiseen. Esimerkiksi hahmoilta voi lypsää tietoja vähitellen kelaamalla aikaa takaisin dialogin alkuun, jolloin pelaajan hahmo voi johdatella keskustelussa toista osapuolta paljastamaan lisää asioita. Lisäksi pelaaja voi olla täysi kusipää ja kelata ajassa takaisin ollakseen sitten kiva. Saavutusten etsiminen on myös kivaa, sillä se vaatii pelimaailman tutkimista. Saavutukset ovat usein pieniä puzzleja oikean valokuvaamisen kohteen löytämiseksi.

 2. Tales from the Borderlands
  tales_fBorderlands jatkaa Telltalen hienoa tarinavetoisten pelien sarjaa. Aluksi epäilin, että miten Borderlandsistä saa Telltale tarinan, mutta siitäpä tulikin Telltalen paras peli. Borderlandsin sekopäinen pelimaailma hyödynnetään tarinassa hienosti. Hahmot ovat täynnä hyvää huumoria ja ikinä ei voi arvata mihin Borderlandsissä törmää. Tarinaakaan ei ole otettu liian vakavasti, vaan random hetkiä ja hyvin epäloogisia ratkaisuja tapahtuu vain Borderlandsin maailmassa.

 1. The Witcher 3: Wild Hunt
  Witcher_3_cover_artEi varmasti yllätä, että The Witcher on listan kärjessä. Se on yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä. Avoin pelimaailma on täynnä helvetin hyviä pieniä tarinoita The Witcher kirjojen tyyliin. Ne on kirjoitettu hyvin ja ovat oikeastaan pääjuonta mielenkiintoisempia. Esimerkiksi pelkkä kortinpelaamiseen keskittyvä questline sisältää paljon dialogia ja tarinaa. Yleensä tällaiset minipelit ovat irrallisilta tuntuvia asioita peleissä, mutta The Witcherissä minipelitkin johtavat dialogeihin ja mielenkiintoisiin tehtäviin joissa on tarinaa. Tästä syystä pelimaailma on erittäin immersiivinen ja graafisesti Witcher yksi parhaista peleistä tällä hetkellä. Ehdoton GOTY.