/ 2015

2015 TOP5 PC

fallout_4_capsule_616x353

5. Fallout 4

Skyrim with guns; Kuvaus on varsin sopiva kyseiselle teokselle. Suuri avoimen maailman RPG, johon voi uppoutua sadoiksi tunneiksi. Kaikenlaisia jännittäviä paikkoja ja sivutehtäviä tutkiessa pääjuonta ei kerkeä juuri seuraamaan, mutta omien kokemusten perusteella se kaikki sivuaktiviteetti onkin parasta pelissä.
Käyttää samaa engineä kuin Skyrim, mutta onnistuu olemaan sitäkin bugisempi. Modaajat tuntuuvat osaavan asiat kehittäjiä paremmin ja kaikenlaisia korjauksia ja optimisaatioita tulee kuin sieniä sateella, muiden sisältöä lisäävien modien lisäksi.
Olen kerennyt pelata ehkä 60 tuntia ja vielä on pahasti kesken.

warhammer_vermintide_capsule_616x353

4. Warhammer: End Times – Vermintide

En tiedä warhammerista mitään. Ilmeisesti maailmanlopun koittaessa alkaa rottia puskea ovista ja ikkunoista, niin ettei sekaan enää muut sovi. Pelissä ei paljon sen enempää selitellä, vaan isketään tavernaan yhtenä viidestä hahmosta ja käsketään painumaan rottia tappamaan.
Peli on siis coop melee horde fps… jotain. Jos sanon että Left 4 Dead, mutta korvataan zombit isoilla rotilla ja isketään tussarien tilalle miekat, varmaan kaikki käsittää mistä on kyse. Kaava toimii ja peli on hauskaa viihdettä, mutta vaatii 4 pelaajaa ja Teamspeakin.

elite_dangerous_capsule_616x353

3. Elite: Dangerous

Periaatteessa tämä julkaistiin ihan edellisen vuoden lopussa, mutta Steamiin se saapui vasta maaliskuussa, joten saa kelvata.
Pelissä lennetään avaruudessa sukkulalla. Voi rueta piraatiksi tai bounty huntteriksi, kuljettaa tavaraa systemien välillä tai tutkia uusia tähtiä ynnä muita. Ideana on kai saada rahaa ja ostaa parempia aluksia. Mitäs sitten kun on paras alus? Minä en tiedä vielä. Kyseessä on moninpeli/yksinpeli hybridi, joten kai sitä voi muita pelaajia piestä.
Jos sanoo, että peli on laaja, vähättelee kovasti. Peliin on ängetty koko linnunrata ja kaikki sen tähdet ja jokaiseen niistä voi matkustaa. Pelin “kartasta” on tutkittu hiirenpaskan kokoinen läntti sieltä yhdestä kulmasta, että ei ainakaan loput tila kesken ja uusia tähtiä löytyy varmasti tutkittavaksi. Valitettavasti pelin sisältö alkaa toistaa itseään pahasti pitemmän päälle.
Suhteellisen paljon aikaa vievä peli, mutta sen verran leppoisaa meininkiä on, että voi katsella vaikka sarjaa samalla. Pelasin yli 100 tuntia.

eso_orsinium_capsule_616x353

2. The Elder Scrolls Online: Orsinium

Tämähän ei nyt ole peli, vaan lisäosa. Menkööt silti. Orsinium on örkkien valtakunta siellä jossain Daggerfallin ja Skyrimin välissä vuorilla. Siellä ne örkit koittaa jälleenrakentaa pääkaupunkiaan, joka tuhottiin joskus muutama sukupolvi sitten, mutta vituiksihan se menee ja tarviivat apua.
Minä pidän Elder Scrollsin maailmasta ja seikkailin mielelläni tämän lisäosan parissa kymmeniä tunteja. Dialogit ovat ääninäyteltyjä ja jos tietää loresta jotein, saa vähän väliä niitä “ahaa minäpä tiedän mistä nyt puhutaan” -fiiliksiä. Lisäosa tuo peliin uuden ison alueen, jossa on iso nippu questeja pääjuonen lisäksi. Mitäpä tuosta muuta voi sanoa; Jos piti pelistä yleensäkin, pitää myös tästä.

witcher_3_capsule_616x353

1. The Witcher 3: Wild Hunt

Ja vuoden peliä ei kauaan tarvitse miettiä. Helposti yli 100 tunnin eeppinen fantasia jatkaa Geraltin tarinaa nyt avoimessa pelimaailmassa. Ensimäinen Witcheri oli vähän meh. Kakkonen olikin sitten jo hyvä peli ja tämä kolmas onkin aivan loistava. Kannattaa varmaan lopettaa pelisarjan tekeminen nyt, sillä seuraajalle on odotukset päätähuimaavat.
Pelin juoni on kutkuttava, hahmot kiinnostavia ja ympäristö/grafiikat perkeleen hienot. Questit eivät ole yksinkertaisia kerää x määrä kukkia tehtäviä, vaan pitkiä ja mieleenpainuvia seikkailuita, jotka yleensä liittyvät jotenkin pääjuoneen.
Jos ihmisellä aikaa riittää tällaiseen eepokseen, on tämä aivan pakko pelata. Ainiin, lisäosa tuo peliin jotain 40 tuntia lisää tarinaa. Täytynee pelata joskus.