Suuri makkaravertailu 2021

Makkaroita on monia ja nyt muuten lähetään sellaselle seikkailulle, jossa testaillaan ja kirjaillaan ylös mitkä on hyviä ja mitkä joutaa jättää hyllyyn.

Testipenkkinä toimii tollanen perus sähkösavustin/grilli parvekkeella, eli helposti voi seurata kotona mukana jos siltä tuntuu. Varmaan kaikki makkarat on parempia jos ne grillaa oikeella notskilla, mutta menkööt nyt näin ainaki alakuun.


Kabanossi Habanero

Kesän ensmäinen makkara grilliin on tämmönen habanero kabanossi. Yleensä kabanossit on ollu ihan jees ja habanero on jonnii sortin chilin kaltanen juttu, joten hype oli kova.

Mutta pettymys. Ei oikeestaan kovin tulinen, vaikka niin väittääkin ihan huutomerkin kanssa. Jotenkin tekstuuri ei oo samanlainen niinkun normaalissa vaan oudon jauhonen ja yllättävän rasvanen. Saattas mennä uunissa pottujen tai nachojen kanssa paremmin.


Wilhelm Devil's Sauce

Tätä ostin kun devil on kai sellanen kiva jamppa jolla talikko ja tökkii ihmisiä sillä tulisessa paikassa. Kuulostaa tuliselta jos jotain sellasta soossia. Tulee mieleen ahjo soossi poppamieheltä.

Mutta paskan marjat. Makeeta hilloo se sauce oli jostain... marjoista. Medium hot my ass. Dippaat vattuhillossa tavallista makkaraa ja saman saat. Tekstuuriltaan paljo parempi kun edellinen kanditaatti, eikä se nyt oikeestaan pahan makunen ollu. Harmitti vaan kun luulin tuliseks.


Kabanossi Juusto

Otetaanpa sitten tähän väliin ihan tämä oma vakiosuosikki. Ei mitään kummallista vaan normaali juustomakkara. Näitä syö kuka vaan ja jos jonnekki mökille ostaa makkaraa niin nää on aika varma valinta että menee kaupaks.

Kai näitäkin voi tuliseks sanoo kun jos kunnolla grillaa niin purastessa magman kaltanen juusto purskahtaa ja vie kitalaesta nahkan. Viiltely kannattaa tehä vaan yläpuolelle, että ei kaikki juustot valu poies.


Wilhelm Carolina Reaper Chili

Voi juku nyt Extra Hot. Reaper on sellanen huppupää jantteri viitakkeen kanssa. Luulis olevan potkua.

Ja kun ei niin ei. Väkevässä auran sinapissa enemmän tulisuutta. Mikä näitä makkarantekijöitä vaivaa näitten tulisuus luokkien kanssa. Vaikka onhan nämä nyt tähän astisista tulisin ollut, mutta jos sanotaan että on Extra Hot, niin sillon odotus on sellanen että juostaan maitopurkille ekan pötkön jälkeen.

Muuten ihan syötävä makkara ja tekstuuri ok. Saatan jopa ostaa toisen paketin.


Päivitetään tähän lisää sitä mukaa kun testipenkkiin uusia saahaan.