/ CPU

Prossun säätöö voltteja villapaita

Noniin. Tänään tuli postista uusi prossu läppäriin. T9550 on hän nimeltään. Vaihdoin prossun ja totesin sen olevan turhan lämmin. Ei muuten, mutta kivempi pitää sylissä läppäriä joka ei polta niin paljoa. Siispä päätin tiputtaa voltteja, jotta läppäri jäähtyisi.

Softana käytän tuttua ja turvallista RMclock:a. Softa on vanha, joten yhteensopivuus Windows 7 ja Windows 8 kanssa on erään modatun .sys tiedoston varassa. Sitä levitellään pitkin foorumeita. Kyseinen ohjelma on helppokäyttöinen ja varsin hyödyllinen edelleenkin.

Yläpuolella on pari käppyrää 8 minuttisesta OCCT testistä. Ylemmässä mennään vakio volteilla jotka ovat 1.212 ja alemmassa tiputin voltteja 1.100:een. Intelin sivuilla sanottiin prossun käyvän 1.050-1.212 volteilla, ainakin pelivaraa on. Alemmassa käppyrässä prossun tuuletin ei käynyt täysillä kierroksilla koko aikana (4800), kun taas vakio volteilla se ulisee 5100 kierrosnopeudella. Käytännössä lämmöt putosivat noin 10 astetta. Luulen, että voltteja saisi vieläkin tiputeltua, mutta en tällä kertaa niin tee.