/ ei kahvia

2016 TOP5 PC

5. Firewatch

firewatch

Tämä peli on perus kävelysimulaattori semi-jännällä tarinalla höystettynä. Pelissä hortoillaan Henryn shortseissa. Henry päätti lähteä pöpelikköön vahtimaan metsäpaloja, koska elämä alkoi ahdistamaan. En ala latomaan suurempia yksityiskohtia, koska spoilers, mutta tuskin teitä kiinnostaakkaan.

Lähes kaikki pelin dialogi tulee pelaajalle radiopuhelimen kautta. Ainoa keskustelutoveri langan toisessa päässä on eukko nimeltä Delilah, jonka kanssa keskustellaan kaikkea smalltalkin ja elämän suurien kysymysten väliltä. Dialogi on mukavan lupsakkaa ja tuntuu luonnolliselta ja ääninäyttely on loistavaa.

Tarina kehittyy pelin edetessä varsin jännittäväksi, mutta lopusta jäi vähän palaneen käry. Odotin lopulta vähän enemmän. Tarina tuntui jotenkin lopahtavan lopussa, kun odotat jotain tapahtuvan, mutta toteat lopulta että aijaa ei mitään. Ehkä se oli tarkoituskin. Se kuvastaa elämän tylsää realismia.

4. Ori and the Blind Forest: Definite Edition

oriandtheblindforest

Kerronpa tässä sellaisen huomioitavan seikan, että arvostelen tämän pelin sen alkuperäisjulkaisun pohjalta. Definite Editionia en ole paljoa pelannut.

Tämä peli on aivan helvetin kaunis metroidvaniamainen tasohyppely. Grafiikka on silmiä miellyttävää taidetta ja soundtrack saa korvat vuotamaan hunajaa. Pelissä seikkaillaan oudolla kissa-apina otuksella nimeltä Ori, jonka on palautettava kuoleva metsä takaisin eloon. Tarina on varsin simppeli ja muistuttaa lasten satua ilman suurempia juonenkäänteitä. Se on kuitenkin tarpeeksi antamaan syytä loikkimiselle.

Pelin vahvin puoli on sen pelattavuus ja loistavat kontrollit. Ympäristöissä navigointi on sulavaa erilaisia taitoja käyttäen, joita oppii lisää matkan aikana. Maailmasta löytyy salaisia koloja ja completionisteille paljon kerättävää.

Jostain syystä peli on saanut kritiikkiä hyvin jyrkästä vaikeuspiikistä. Mielestäni nämä kritisoijat ovat paskoja pelaajia. Pelissä ei ole käytännössä lainkaan haastetta muutamaa paikkaa lukuun ottamatta. Haastetta olisi saanut olla enemmän.

3. Battlefield 1

battlefield1

Battlefield 4:sta tuli paukutettua aikoinaan niin maan perkeleesti ja oli niin jännä, että odotin seuraavalta pähvältä paljon. Battlefield 1 päätti yllättää WW1 teemalla ja kyllähän se vähän yllätti. Meno ei kuitenkaan ole aivan autenttista juoksuhaudoissa ja mudassa istumista. Onneksi.

Kokonaisuudessaan tämä peli on ainakin tällä hetkellä pettymys. Aseita on aivan liian vähän ja suurin osa niistä on vain tylsiä variantteja toisistaan. Kustomointia ei ole lainkaan, eli Random Loadout Generaattorin kaltaista hupia on turha odottaa. Hauska ei ole sallittua.

Pelin grafiikka ja äänisuunnittelu on helvetin hienoa ja peli toimii erittäin sulavasti. Tai siis toimi. Dice julkaisi pätsin joka rikkoi fps:n totaalisesti ainakin minulla. Oma pelaamiseni loppui pitkälti siihen.

Vilmi

2. Overwatch

2496424_overwatch_logo

Tämä peli tuli itselleni vähän puskista. Olin kuullut siitä nimeltä, mutta en perehtynyt asiaan oikein sen kummemmin. Betaa kokeiltuani totesin, että kyseessä on kovasti TF2:sta muistuttava peli. Pelimoodit ovat suoraan TF2:sta pöllittyjä nimeä myöten. Overwatchissa tiimit koostuvat kuudesta pelaajasta, kun taas TF2-matsit ovat usein monen kymmenen pelaajan clusterfuckeja. Näin ollen yksilösuorituksilla on suurempi rooli Overwatchissa ja homma on asteen vakavampaa.

Overwatch oli jo betan aikana helvetin hyvin hiottu peli. Matchmaking toimii ja peli rullaa hyvin. Grafiikkatyyli on vähän karkki, mutta se ei lainkaan haittaa. Se tuo pelin hahmoille enemmän persoonaa. Loottiboksit ja skinit ovat kiva lisä.

Kritiikkiä on vaikea keksiä. Ainoa ärsyke taitaa olla Mulkku-Mei. Jostain syystä tätäkään ei enää pelata. En tiedä miksi.

Vilmi

1. Dark Souls 3

darksoul_facebook_mini

Tämä tuskin yllättää ketään. Dark Souls 3 on pitkälti samaa kuin sarjan aiemmat osat, eli hyvä juttu. Tarinasta ei ole edelleenkään oikein mitään helvetin hajua. On etsittävä ja piestävä joitain tyyppejä. Se on itselleni ihan tarpeeksi. Odotin tätä peliä valtavalla innolla ja pelasin sen nopsaan läpi. Kaksi kertaa. Ei ollut parempaakaan.

Aiemmista osista poiketen tällä kertaa pelihahmo ei ole zombi, vaan jotain hollowin ja lordin väliltä. Kyseessä on henkilö jota kutsutaan “unkindlediksi”. Niimpä pelissä on tapana vähän kindlettää hahmoaansa tuikkaamalla itsensä tuleen. Tällöin saa valtavan healthi-palkin ja mulkku-pelaajat kimppuunsa.

Uutuutena löytyy “weapon arts” taistelukyvyt, joita en itse käyttänyt koskaan koska ei tarvitse. Warden twinblades + Carthus rouge + L1 Spam = Rekt. Kaikkein paras uusi feature on kuitenkin ääni-emotet, joilla on kiva morjenstaa.

Vilmi