Mitä perkelettä

Mikäs nyt mättää?

Ensinnäkin Palataan ajassa taaksepäin TeleWellin WLAN- modeemiin. Modeemihan on sinänsä ihan toimiva ja pätevä vekotin jos korvessa asuu. Alunperin tämä kyseinen yksilö oli kuitenkin naapurien ulottuvilla, jotka tosin ovat semmosia uunoja, että tuskin edes omistavat laitetta, jolla voi päästä käsiksi langattomiin verkkoihin. Modeemissa oli se vika, että softa kaatui aina, kun WLANin salasanaa yritti vaihtaa. Viimeinen ratkaiseva askel salasanan vaihtoon oli mahdoton, kun softa freezaa niin mukavasti, että modeemin boottaus on ainoa vaihtoehto. Nythän kyseinen purkki on minun riesana laajentamassa verkkoa täällä, jossa salasanoilla ei ole väliä. Huomaan kyllä jos joku jakkaran kanssa tulee minun verkkoani varastamaan tuohon pihamaalle.

Seuraava modeemi on samaisen firman, TeleWell:n valmistama, boksi, joka tekee omia taikatemppujaan. Oikeastaan en koskaan selvittänyt mikä siinä oli vikasa, koska sen verran se vitutti, että en jaksanut välittää. Se, mitä boksi teki, oli odottamattomat katkokset. Noin 10 min välein boksi vilkuttaa valoja ja boottaa itsensä. Joskus saattaa kestää tunninkin ilman ongelmia. Eräs hieno päivä laitoin tablettini siihen kyseiseen boksiin WLANilla kiinni ja lopputulos on se, että WLAN katoaa ja tilalle jää haamuverkko jollakin random, kirjain/numero yhdistelmällä. Todellakin haamu, sillä siihen ei voinut yhdistää ilman että sen kadottaa. Muutama hetki tapahtuman jälkeen boksi taas boottaa itsensä.

Jotta yhtä merkkiä ei jatkuvasti mollattaisi jatkan seuraavaan boksiin. Kyseessä on D-Link. Aivan, juuri tämä samainen paska jota Kajaanissakin olen käyttänyt. Kyseisessä yksilössä on vikana Android yhteensopimattomuus. Tämän todistin Androidin 2.3? ja 3.1 versioilla. Kummankin laitteen verkkoyhteys tökki. Muissa bokseissa Androidilla ei ole vaikeuksia ollut. Toisaalta onhan se aika retroa vanhan modeemin tapaan surffailla googlessa ja odottaa kuvan lataamista vartin. Vielä kun ne äänet saisi… Ongelman ratkaisu löytyy TeleWellin modeemista, jonka verkossa tätä ongelmaa ei ole.