/ gun monkeys

Indieripulia: Gun Monkeys

Taas tuli kollegalta tälläinen sika säkissä. Odotukset ovat yhtä korkealla, kuin muissakin roskalootan toimituksen testaamissa indiepeleissä. Jos tämä pääsee yli sen puolikkaan tähden, niin on odotukset ylitetty. Mutta eipä siinä muuta sitten kuin käydään teoksen kimppuun.

wRBeotD

Äänet ovat kovalla ja apinan huuto introssa hyytää veret. Tästä ei tosin voida syyttää peliä, vaan sattui olemaan äänet kovalla. Pelin valikossa joku mies kertoo minulle, että mene kuule asetuksiin säätämään. En säädä, koska ei ole säätämistä. Huomaan että valikoissa on työnnetty alaviivaa joka väliin. Lähden tutoriaaliin koska outo mies kehotti niin.

l9IPcJz

Mies kertoo minulle juonesta. Joku keksi laitteen joka räjäytti puolet universumista. Se energia joka siitä tuli on pieninä sinisinä kuutioina tulevaisuudessa. Koska ihmiset ei kehtaa lähteä aikakoneella niitä kuutioita keräilee, niin laitetaan apinat asialle.

wtDkvo5

Peli itsessään on 2D tasoloikkaa ja ammutaan kai siinä aseillakin. Ainakin se apina kantaa jotain hirveetä sinkoo olallaan. Ilmeisesti tehtävänä on keräillä niitä kuutioita maasta ja viedä niitä sellaiseen putkeen. Enempää tutorialissa ei juuri kerrota.

Dj8d6gM

Etsiskelin aikani tutorialin jälkeen, että missä se itse peli on, enkä löytänyt muuta kuin multiplayerin. Etsin vähä pitempään ja löysin local match jutun. Se on ilmeisesti 2 pelaajan samalla koneella pelattava matsi, eikä AI:ta ole. Keräilin muutaman kuution omaan tuubiini ja voitin pelin 20 sekunnissa. Johtunee siitä että pelasin yksin. Vaikuttaa siltä, että pelissä ei ole muuta sisältöä. Ainoastaan tämä multiplayer toisia pelaajia vastaan, jossa kerätään vain kilpaa kuutioita ja ammutaan toisiaan singolla.

YztcjKp

Graafisesti peli on paskaa, mikä ei ole yllätys, koska kyseessä on indie 2D tasoloikka. Jostain helvetin syystä tässä on joku 3D-efekti päällä koko ajan ja menee silmät sekasin. Tutorialissa outoja höpöttävä mies oli ihan hauska, mutta se ei peliä pelasta. Tätä kirjoittaessani peli jäätyi, joten eiköhän se ole siinä. Jos tässä ei olisi steam-kortteja, en olisi edes kokeillut. Peli oli aikalailla odotusten mukainen, eli paska.