/ anime

Indieripulia: Alpha Kimori Episode One

Sainpas toimittajakollegaltani ns. sian säkissä eli random steam keyn, sillä edellytyksellä että teen siitä jutun. Tässäpä sitten. Odotukset ovat jo nimen perusteella uskomattoman matalalla, sillä se kuulostaa joltain japanilaiselta nintentopeliltä.

Kun pelin käynnistää pelaajaa tervehtii animehahmot ja ärsyttävä japanilainen rallatus. Pelkoni ovat käymässä toteen. Tämän lisäksi peli launchaa 1024×768 resoluutiolla, joten näytöt heittää kuperkeikkaa ja hiiri on valoa nopeampi. Näinpä tiemme käy heti ensimäisenä asetusvalikkoon.

Kyllä. Tämä on asetusvalikko. Pelataan sitten vissiin resoluutiolla vuodelta -95 ja ilman ääniä. Nimenomaan ilman ääniä, sillä musiikin pois päältä ottaminen meinaa, että itse pelissä ei kuulu muutamaa efektiä lukuun ottamatta mitään ääniä.

Pelin tarinasta ymmärsin sen verran, että tuli joku alus ja enkelit otti ja vei ihmiset toiselle planeetalle, jossa alettiin heti sotia. Factionit ovat perinteiset puunhalaajat ja teolliset pahantekijät. Puolta ei saanut ainakaan pelin alussa valita vaan viskattiin dialogisysteemiin joka koostuu hiiren vasemman napin hakkaamisesta niin nopeasti kuin mahdollista. Tulee mieleen Jopin joskus tekemä clikki-peli.

Kunhan dialogipaskasta pääsee (ja välissä on “cutscenejä”, joita ei voi skipata) pelaaja heitetään combat tutoriaaliin, josta tulee mieleen jokin 90-luvun alun final fantasy tms, jossa juostaan vuorollaan lyömään toista hahmoa. Painelin nappeja ja ei tapahtunut mitään. Painelin lisää ja sitten tapahtui paljonkin, joten peli on vissiin vain hidas. Löin vihua 3 kertaa ja se kuoli. Hurraa.

Combatin jälkeen alkaa itse peli. Ja se on samaa paskaa kuin gameboy colorin pokemonit. Ekasta ovesta pitemmälle en päässyt kulkemaan koska siinä seisoi joku tiellä. Vuosi on 2014 ja tämmönen roska lähtee koneelta nyt heti.